Het droomlied van Olav Åsteson

Kaart wordt geladen...

Datum en tijd:
Datum(s) - 29/12/2019
11:30 - 12:30

Categorie


Het droomlied van Olav Åsteson

 

Uitvoering Jutte Brands Buys en Tineke Teunissen, muziek,

en recitatie door Sarie Rolff en anderen o.l.v. Wilfried Werz.

 

De heilige koning Olav Åsteson leefde rond het jaar 1000.Noorwegen kwam toen in aanraking met het Iers/Keltische christendom waarin Christus als Heer of als Koning der Elementen werd beleefd.

Tevens is Olav een mysterienaam die gedragen werd door de inwijdeling. Het droomlied gaat over een inwijding die op eigen moed-kracht en in liefde voltrokken wordt. In de 12 heilige nachten raakt Olav in een diepe slaap in de kerstnacht voor de kerkdeur en maakt in zijn dromen zijn inwijding mee. Hij ontmoet de elementen en de donkere en de lichte krachten in de geestelijke werelden. Hij kan innerlijk zijn balans bewaren met hulp van Michael en ontmoet de Christus. Hij trekt mee in het leger van lichtkrachten tegen de duistere machten. Op 6 januari ontwaakt hij en geeft zijn belevenissen in verzen weer.

Het lied zou zelfs al uit het jaar 400 stammen toen een ingewijde met deze naam een mysterieschool stichtte.

Het lied zou oorspronkelijk 12 delen hebben, voor elke dierenriem één en beschrijft de weg van de inwijdeling door de sterrenwerelden.  Rudolf Steiner heeft een verkorte versie van het lied bewerkt voor recitatie. (Zie het boekje over Olav Åsteson van Huib Lammers bij uitgeverij Vrij Geestesleven)

Kosten: vrijwillige bijdrage