Nieuws

Het Nieuwe Jeruzalem – Donderdag 11 april 19.30 – 21.00 uur

Heleni Greeve en Adam Ricketts geven een inleiding en beschouwing over de mineralen die als bouwstenen worden genoemd voor het nieuwe Jeruzalem, het grootschalige beeld uit Openbaring 21. Heleni zal ons vertellen over haar schilderproces waarmee ze tot de 12 schilderingen gekomen is die de stemming willen weergeven van de genoemde mineralen. Adam Ricketts zal ons iets vertellen over de beelden die geschetst worden van het Nieuwe Jeruzalem door Johannes.

Op ontdekkingsreis door de kunst – Zondag 21 april na de mensenwijdingsdienst

Inleiding door Angelika Ooms. Het kan een geschenk zijn, zo’n griepje of ander ongemak, waardoor je tijdelijk tot rustig zitten gemaand wordt. Maar het is een hele kunst om het ook als geschenk te zien én er naar te handelen.

Ineens blijkt er tijd om die stapel kunstboeken eens wat aandachtiger door te kijken en dankbaar op weg geholpen door deze kunstkenners te ontdekken wat je zelf allemaal gewoon niet waargenomen hebt op die soms overbekende afbeeldingen of reproducties. En welke vragen dat dan allemaal weer  oproept. Daarover wil ik op 21 april na de dienst iets vertellen en alle mensen die graag mee willen reizen zijn daarbij van harte uitgenodigd