Agenda

‘Rondom het Sterven’, derde avond

De derde avond ‘Rondom het Sterven’ is op 29 november. U bent van harte welkom, het is geen bezwaar als u de twee eerdere avonden gemist hebt. Aanvang 19.30 uur.

Zondag 3 december na de mensenwijdingsdienst geeft Dirk Schuurman een inleiding over de vraag: hoe kunnen wij in de Adventsweken nader komen tot een ervaren van het wereldgeheim dat profetisch spreekt in de donkere wereldnacht, zoals wij in het epistel van de Adventstijd horen? Met elkaar gaan wij zoeken hoe dit geheim in de buitenwereld verschijnt en hoe dit voor ons hoorbaar kan worden.

Adventstuin

Op de eerste Adventszondag, 3 december om 15:30 uur, zullen de kinderen, begeleid door een engel, de weg naar binnen bewandelen om hun kaarsje aan te steken en vervolgens het licht naar buiten te brengen. Dit beeld symboliseert op een prachtige manier hoe de mens in staat is om het licht uit de wereld van de engelen naar de aarde te brengen, door het ontvangen licht zichtbaar te maken op zijn levenspad. Graag vooraf aanmelden op lukaskerkalkmaar@outlook.com.