Nieuws

De Engelen

Donderdag 28 december en vrijdag 29 december van 11:15 tot ca 12:45 zullen Adam Ricketts en Heleni Greeve via inleiding, gesprek en kunstzinnige activiteit de wereld van de engelen tot bezinnings- en oefenlandschap aanbieden. Hoe krijgen wij een waarneming van de werkzaamheden van de engelen? Hoe kunnen de Heilige Nachten ons daarbij tot steun zijn?

Olav Åsteson

Woensdag 3 januari om 19:30 uur vindt een uitvoering plaats  van “Het Droomlied van Olav Åsteson” door Cilike Agent, zang, en Jorien van Tuinen, altviool. De gezongen teksten vertellen over de inwijdingsweg die Olav Åsteson gaat gedurende de Heilige Nachten.

Epifanie

Zondag 7 januari na de mensenwijdingsdienst: inleiding en gesprek over het epistel van de Epifanische tijd. Waar staan we eigenlijk bij stil wanneer we spreken over Epifanie? Wat klinkt er in het epistel en hoe kunnen die woorden ons kracht en moed geven voor de weg naar Pasen?

De Vierde Koning

Op zondag 21 januari na de mensenwijdingsdienst kunnen we, net als vorig jaar, luisteren naar het verhaal van de Vierde  Koning. Ook hij ging op pad in de tijd dat het Christuskind geboren was. Hij wilde Hem ontmoeten, net als de Koningen uit het Oosten. Maar de weg was lang en hij had vele indringende ontmoetingen. Toch blijft de laatste en belangrijkste ontmoeting niet uit. Met muzikale omlijsting. Verteld door Marleen de Reede.